Postup přípravy receptu Roštěná s nočky:
Roštěnky omyjeme, podle potřeby očistíme osušíme a okraje trochu nařízneme. Naklepeme osolíme, opepříme. Oloupanou cibuli jemně usekáme, anglickou slaninu nakrájíme na drobné kostičky a opečeme spolu s cibulí na rozpáleném tuku. Vložíme roštěnky, pěkně opečeme po obou stranách, podlijeme bujónem, přidáme citrónovou kůru a přiklopené dusíme do měkka. Důkladně rozmícháme mouku, vejce, olej a sůl na měkké těsto. Dostatečné množství osolené vody přivedeme k varu. Pomocí lžičky tvarujeme nočky, které házíme do vroucí osolené vody. Vaříme 10-12 minut. Slijeme přes sítko propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Okapané nočky vložíme do rozehřátého másla nebo tuku, promícháme a necháme prohřát. Kysanou smetanu promícháme s bílým vínem, směsí zalijeme roštěnky a krátce povaříme. Roštěnky i nočky rozložíme na předehřáté talíře, podlijeme šťávou a ihned podáváme.