Postup přípravy receptu Roštěná s plněnými rajčaty:
Hovězí maso nakrájíme na plátky, naklepeme je a po krajích několikrát nařízneme. Na rozpáleném oleji je krátce po obou stranách opečeme. Potom je osolíme a jako přílohu k nim podáváme plněná rajčata.
Rajčata omyjeme, seřízneme vršky, vydlabeme dužinu, osolíme a opepříme. Housku nakrájíme na kostičky a pokropíme vodou. Slaninu rozškvaříme, přidáme cibuli, rozkrájenou dužinu rajčat a asi 5-7 minut opékáme. Necháme zchladnout.
Sýr nastrouháme, menší část dáme stranou. Do vychladlé směsi přidáme vymačkanou housku, vejce, sýr a usekanou petrželku. Vše dobře promícháme. Nádivkou naplníme rajčata, která dáme do vymaštěné zapékací nádoby.
Ve vyhřáté troubě pečeme asi 30-35 minut. Přibližně 5 minut před koncem posypeme povrch rajčat zbylým sýrem a dopečeme.