Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Roštěná se zeleninovou krustou:
4 plátky roštěnky (po 150 g)
| 3 lžíce olivového oleje
| 300 ml masového vývaru
| mouka (na zahuštění)
| sůl, pepř
| Krusta (kůrka):
| 80 g celeru
| 80 g mrkve
| 80 g strouhanky
| 1 vejce
| 1 lžíce bylinek (posekaných)
| Přílohová zelenina:
| 300 g zeleniny (mražené)
| 1 lžička másla
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Roštěná se zeleninovou krustou:
Celer a mrkev očistíme a nastrouháme. Strouhanku, vejce, bylinky, sůl a pepř smícháme. Přidáme strouhanou zeleninu. Troubu rozžhavíme. Pečící plech slabě vymažeme olejem. Roštěnky osolíme, opepříme a na okrajích nařízneme. Olej rozehřejeme v pánvi, maso v něm z obou stran opečeme, vyjmeme a položíme na plech. Roštěnky pomažeme směsí na krustu a v troubě na nejvyšší příčce zapečeme. Mezitím smícháme výpek z pánve s masovým vývarem, zaprášíme moukou a povaříme. Přílohovou zeleninu uvaříme v osolené vodě, scedíme, vmícháme máslo, osolíme a opepříme. Maso servírujeme přelité šťávou.
Fotky receptu Roštěná se zeleninovou krustou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!