Postup přípravy receptu Roštěná v sardelové omáčce:
Plátky roštěné podle potřeby očistíme. Po stranách je lehce nařízneme, aby se nekroutily a naklepeme je. Plátky z obou stran osolíme, opepříme a lehce zaprášíme moukou. Cibuli oloupeme, nasekáme najemno a na lžíci másla ji osmažíme.
Ve vyšší pánvi rozpálíme zbylé máslo s olejem. Vložíme plátky roštěné a z obou stran je důkladně orestujeme. Pak je podlijeme trochou vody, přidáme cibuli, sardelovou pastu, kostku bujónu a společně maso dusíme. Občas roštěnou podléváme.
Když máme maso měkké, vyjmeme jej a uložíme v teple. Lučinu utřeme s trochou vlažné omáčky a pak ji přidáme na pánev. Sardelovou omáčku ohříváme téměř k varu a stále ji mícháme.
Roštěnou vložíme do omáčky ohřát a můžeme podávat.
Plátky roštěné servírujeme s brambory, kaší nebo rýží a přeléváme je sardelovou omáčkou. Ihned podáváme.