Postup přípravy receptu Roštěnky Borneo:
Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a překrojíme na 1/2 (vznikne jich 8). Vytvoříme marinádu z 1 velké cibule, kterou nastrouháme, 4 stroužků česneku, 1 lžičky mletého muškátového oříšku, dvou lžic sojové omáčky, dvou lžic oleje, jedné lžičky cukru. Marinádu je nejlépe poté rozmixovat ponorným mixérem. Maso potřeme vzniklou směsí a necháme 1/2 až 1 den odležet.
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso i s marinádou, opečeme, podlijeme vývarem a dusíme až je maso měkké. Na závěr přidáme rajský protlak, 2 lžíce Brandy, 8 hřebíčků a 1/2 lžičky skořice.
Omáčku zahustíme.