Postup přípravy receptu Roštěnky Csáky:
Roštěnky zbavíme loje a šlach, po obvodu nařízneme na třech místech, jemně naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme nádivkou. Roštěnky stočíme do závitků a svážeme tenkou nití. Závitky osolíme, poprášíme moukou a opečeme na rozehřátém sádle po všech stranách. Potom je vyjmeme a uložíme nejraději do nádoby z jenského skla, přikryjeme a necháme v teple. Na pánvi zpěníme drobně pokrájenou cibuli, zaprášíme ji paprikou, zamícháme a podlijeme trochou vody. Osolíme a vlijeme na roštěnky. Dusíme je pod pokličkou v malém množství šťávy. Když maso napůl změklo, přidáme pokrájená rajčata a papriky (nebo sterilované lečo). Měkké závitky vyjmeme z nádoby, odstraníme nitě a zbylou šťávu zahustíme kysanou smetanou, do níž jsme rozkvedlali lžíci mouky. Podle chuti dokořeníme. Závitky pokrájíme na kolečka, vložíme do omáčky, prohřejeme a podáváme s haluškami. Příprava nádivky: Slaninu nakrájenou na kostičky rozpustíme, přidáme drobně pokrájenou cibuli, zelenou papriku bez jadérek pokrájenou na kolečka, zamícháme a posléze přidáme ještě oloupaná a pokrájená rajčata. Vše osolíme a za stálého míchání dusíme doměkka. Potom vlijeme rozšlehaná vejce a necháme je ztuhnout.