Vložil: | Yourimp |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Roštěnky Csikós:
4 roštěnky
| sůl
| mletý pepř
| 40 g sádla
| 3 lžíce oleje
| 1 cibule
| mletá sladká paprika
| 1,5 dl vývaru
| I,5 dl kysané smetany
| 4 tenké plátky uzené slaniny
Postup přípravy receptu Roštěnky Csikós:
Roštěnky zbavíme tuku a šlach, po obvodu nařízneme na třech místech, prudce opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle a přeložíme do nádoby z jenského skla. K sádlu přilijeme olej, zpěníme v něm drobně pokrájenou cibuli, zaprášíme paprikou, zalijeme vývarem, do základu vložíme roštěnky a dusíme je doměkka. Měkké maso přeložíme na mísu, do šťávy přilijeme kysanou smetanu, uvedeme do varu a nalijeme na roštěnky. Každý plátek masa ozdobíme tenkým plátkem slaniny, které jsme předem nařízli na jedné straně několika zářezy a opekli na pánvičce. Podáváme s nudlemi.
Fotky receptu Roštěnky Csikós:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!