Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 22.01. 2025
Dnes má svátek Slavomír
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Roštěnky na žampionech s houskovou sedlinou

fotka Roštěnky na žampionech s houskovou sedlinou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  ++++++++__
Počet hodnocení: 1

Použité suroviny receptu Roštěnky na žampionech s houskovou sedlinou:

600 g hovězí roštěnky  | drcený černý pepř  |  sůl  | 30 g slaniny  | 1 lžíce oleje  | 300 g drobných žampionů  | 300 ml hovězího vývaru  | 200 ml smetany (12%)  | 1 lžíce hl. mouky  | sedlina  | 6 žemlí  | 3 vejce  | 350 ml mléka  | 60 g másla  |  sůl  |  muškátový květ  | 2 lžíce nasekané petrželové natě

Postup přípravy receptu Roštěnky na žampionech s houskovou sedlinou:

Maso očistíme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme jej na plátky asi po 75 g, které z každé strany naklepeme, opepříme a osolíme. Slaninu nakrájíme na drobné kousky. V kastrolu rozehřejeme olej a opečeme na něm zprudka plátky masa z obou stran, asi 5 min. Žampiony očistíme a překrájíme na poloviny. Na pánvi rozškvaříme slaninu a přidáme k ní houby, které za stálého míchání opečeme. Do kastrolku masu přidáme opražené žampionu s rozškvařenu slaninou, podlijeme teplým vývarem a pod poklicí dusíme na mírném ohni asi 1 hod. Poté maso a houby vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku a zalijeme smetanou, ve které jsme rozšlehaly mouku. Vzniklou omáčku zhruba 12 min. povaříme, pak vrátíme zpět plátky masa a houby a vše prohřejeme.
Sedlina: Žemle nakrájíme n kostičky, vejce rozšleháme s mlékem a solí. 50 g másla rozehřejeme a pokropíme jim žemle, které pak zalijeme vejci s mlékem a necháme nasáknout. Pekáč vymažeme zbylým máslem. Troubu předehřejeme na 170°C a nasáklé housky přendáme do pekáče a posypeme je muškátovým květem a petrželkou. V troubě upečeme do růžova. Plátky masa přeléváme omáčkou s houbami, podáváme k nim na čtverečky nakrájenou houskovou sedlinu.



Fotky receptu Roštěnky na žampionech s houskovou sedlinou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Roštěnky na žampionech s houskovou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !