Vložil: | Mangovka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Roštěnky s jablky a lečem:
4 roštěnky
| sůl, mletý pepř
| 2 lžíce oleje
| 30 g másla
| 2 nakyslá jablka
| 4 lžíce leča
| kečup, cukr, pažitka
Postup přípravy receptu Roštěnky s jablky a lečem:
Očištěné roštěnky naklepeme, při okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a na oleji po obou stranách prudčeji opékáme tak, aby uvnitř zůstaly růžové. Měkké roštěnky rozdělíme na nahřáté talíře. Část oleje z pánve slijeme, do šťávy přidáme máslo a podusíme oloupaná, na plátky nakrájená jablka bez jádřinců. Jablka rozdělíme na roštěnky. Nakonec v pánvi prohřejeme lečo, podle potřeby ochutíme solí a pepřem a zjemníme cukrem a i se šťávou nalijeme na roštěnky. Pokapeme kečupem, posypeme pažitkou a podáváme s opékanými brambory.
Fotky receptu Roštěnky s jablky a lečem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!