400 g hladké mouky
| 120 g moučkového cukru
| 1 vanilkový cukr
| žloutek
| 2 cl rumu
| 250 g másla
| cukr
| marmeláda
Postup přípravy receptu Rumové okaté koláčky :
Z přísad zpracujeme hladké těsto. Zabalíme do mikrotenové folie nebo do alobalu a necháme asi 2 hodiny odpočinout. Těsto vyválíme na 2 - 3 mm silný plát a vykrajujeme polovinu koleček plných a polovinu koleček s otvorem uprostřed. Pečeme při 180 °C (horkovzdušná trouba 150 °C). Upečená kolečka necháme na rovné ploše vychladit. Potom kolečka s otvorem pocukrujeme nebo obalíme v cukru (nemusí být) a meruňkovou zavařeninou slepíme s nepocukrovanými plnými kolečky. Marmeládu necháme chvíli oschnout a podáváme nebo ukládáme.