Postup přípravy receptu Rumunský guláš:
Maso nakrájíme na větší kostky. Dvě třetiny cibule nakrájíme najemno a osmahneme na tuku. Vložíme maso, zasypeme paprikou a krátce osmahneme. Pak maso osolíme, opepříme, mírně podlijeme vodou a dusíme pod poklicí doměkka. Během dušení dle potřeby podléváme horkou vodou. Když je maso poloměkké, vydusí sťávu na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou, promícháme, přidáme utřený česnek a dusíme doměkka. Paprikové lusky, oloupaný lilek, rajčata a zbytek cibule nakrájíme na nudle, podusíme na tuku a přidáme před koncem varu do sťávy k masu. Guláš se zeleninou dle pořeby osolíme a ještě krátce podusíme.Podáváme s vařeným bramborem nebo dušenou rýží.