Postup přípravy receptu Růžový jahodový cheesecake:
Sušenky vložíme do mikrotenového sáčku a válečkem je rozdrtíme. Drobečky nasypeme do mísy a přelijeme rozpuštěným máslem. Promícháme, aby všechny drobky máslo dobře nasákly. Dortovou formu vyložíme pečicím papírem zastřiženým podle dna formy. Do formy nasypeme sušenkovou směs, rozprostřeme po celém dně a lžící stlačíme povrch. Zatímco budeme připravovat krém, vložíme formu do ledničky. Želatinu namočíme ve třech lžících vody. Necháme ji asi 5 minut změknout. Smetanu nalijeme do hrnce, zahřejeme téměř k varu a pak do ní vmícháme želatinu. Necháme několik minut zchladnout. Tvaroh vyšleháme v míse s mascarpone, cukrem, citronovou kůrou a šťávou do nadýchaného krému. Promícháme se smetanou, želatinou a 4 lžícemi rozmixovaných jahod. V další míse ušleháme bílek na tuhý sníh. Až se na něm začnou tvořit tuhé špičky, lehce jej vmícháme do tvarohové směsi. Krém nalijeme na korpus, uhladíme a dáme chladit na 2-3 hodiny.