Postup přípravy receptu Ryba zapečená s brokolicí a rýží:
Rýži zalijeme 1/4 litrem osolené vody, zakryjeme a přivedeme k varu. Stáhneme plamen a rýži dusíme asi 25 minut. Mezitím očistíme brokolici, oddělíme růžičky a stonky nakrájíme na kostky. Dáme do hrnce, přelijeme vodou, osolíme a když začne voda vřít, necháme brokolici 5 minut povařit. Vodu scedíme.
Rybí maso omyjeme, osušíme a pokapeme šťávou vymačkanou z citrónu. Pak maso nakrájíme na kousky velikosti jednohubek, posolíme a opepříme. Rajčata nakrájíme na kostičky. Mouku vsypeme do hrnce a za stálého míchání při vysoké teplotě opražíme, pak teplotu zmírníme a mouku do zlatohněda orestujeme. Zalijeme vývarem a mlékem. Důkladně promícháme, nejlépe metličkou, tak aby byla omáčka hladká. Necháme krátce projít varem. Dochutíme hořčicí, cukrem a špetkou čerstvě mletého pepře. Nakonec přimícháme lžíci petrželky a lžíci kopru. Do zapékací mísy dáme nejdříve rýži, na ni poklademe kousky ryby, rozdělíme brokolici a rajčátka, navrch zalijeme hořčicovou omáčkou. Zapékáme v předehřáté troubě při teplotě 200°C asi 15 minut.