Použité suroviny receptu Ryba zapečená s kukuřičným bešamelem:
600 g tresky
| 1 sáček libovolné mražené zeleninové směsi
| sůl
| citrónová šťáva
| koření na ryby bez soli a glutamanu
| 3 lžíce másla
| 2 vrchovaté lžíce kukuřičné mouky
| 300 ml mléka
| kousek másla na vymazání pekáčku
Postup přípravy receptu Ryba zapečená s kukuřičným bešamelem:
Pekáček vymažeme máslem a rozložíme do něj kousky tresky. Pokapeme je citrónovou šťávou, posypeme kořením na ryby a obložíme mraženou zeleninou. V hrnci si rozehřejeme máslo a přidáme kukuřičnou mouku. Zalijeme mlékem, dobře prošleháme, osolíme a chvilku povaříme. Touto omáčkou zalijeme rybu a zeleninu a dáme péci do trouby vyhřáté na 180°C. Přikryté pečeme asi 30 minut, pak odkryjeme, zvýšíme teplotu na 210 °C a pečeme ještě 5-7 minut. Podáváme s rýží.
Fotky receptu Ryba zapečená s kukuřičným bešamelem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!