Vložil: | MonikaK |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 14 |
|
|
Použité suroviny receptu Rybí předkrm na topince:
500 g sladkovodní ryba /kapr, pstruh a pod./
| 1 ks malá cibule
| 1 lžíce máslo
| 2 lžíce olej
| sůl
| citrónová šťáva
| 1 sklenka bílé víno
| 1 hlávka čínské zelí nebo hlávkový salát
| 5 lžíc sterilovaný hrášek s mrkví /nebo zmrazeného, uvařené a ochlazeného/
Postup přípravy receptu Rybí předkrm na topince:
Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na oleji s máslem. Rybu osolíme, pokapeme citronovou šťávou, vložíme k cibuli a po obou stranách ji opečeme. Potom rybu podlijeme vínem a podusíme, až se víno odpaří. Sejmeme s ohně, rybu vykostíme a pokrájíme nadrobno. Čínské zelí nebo hlávkový salát opereme, osušíme a nakrájíme na nudličky (několik listů si dáme stranou). Jablko rozkrájíme na kostičky a hned zakapeme citronovou šťávou. Vejce oloupeme a nakrájíme nadrobno. Salát či zelí, jablko, vejce a hrášek s mrkví smícháme v míse s výpekem z ryby, majonézou a smetanou. Nakonec lehce vmícháme rybí maso a rybí předkrm dáme do chladna odpočinout.
Před podáváním opečeme toastový chléb, položíme na něj lístek zelí nebo hlávkového salátu. Na každý toast urovnáme salát a ozdobíme podle chuti a možností.
Fotky receptu Rybí předkrm na topince:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!