400 g mořské ryby
| 1 citrón
| sůl
| 20 g másla
| 100 ml suchého vína
| 1 žloutek
| 1 lžička francouzské hořčice
| 1 lžička zrnek zeleného pepře
| 8 lžic oleje
| 1 lžička bílého vinného octa
| 250 g ananasu v kouscích
| 1 snítka máty
Postup přípravy receptu Rybí salát s ananasem:
Rybu opláchneme a rozložíme do nákypové formy. Citrón vymačkáme a polovinu šťávy nalijeme na rybu. Osolíme ji, potřeme máslem a zalijeme vínem. Přiklopenou formu necháme v mikrovlnné troubě cca 7 min při 360 W a pak ještě 2 minuty při vypnuté troubě. Ručním šlehačem při nízké rychlosti vyšleháme žloutek se solí a hořčicí. Pomalu přidáváme olej. Směs ochutíme octem, citrónovou šťávou, roztlučeným pepřem a trochou ananasové šťávy z konzervy. Přidáme nasekané lístečky máty a vmícháme. Rybu necháme vychladnout a nařežeme( doporučuje se roztrhat) ji na malé kousky. Dílky ananasu necháme okapat a opatrně je smícháme s rybou a připravenou majonézou. Salát zdobíme mátou a podáváme.
Fotky receptu Rybí salát s ananasem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!