Postup přípravy receptu Rybí salát s bylinkami:
Na salát použijeme filety z ryb, které mají bílé maso, jako je muréna nebo plotice. Rybí filety důkladně očistíme, omyjeme a vložíme do vroucí osolené vody, ochucené bílým vínem a divokým kořením. Přidáme nakrájenou cibuli a rybu uvaříme doměkka.
Uvřené rybí maso vyjmeme, necháme okapat, vychladnout a pak rozkrájíme na větší kousky. Lehce je promícháme s nakrájenými ředkvičkami, sterilovanou řepou, celerem a okurkami. Listy hlávkového salátu, kopr a bazalku opláchneme, natrháme na kousky a přidáme do salátu.
Bílý jogurt ochutíme citrónovou šťávou, strouhaným křenem, drceným pepřem a solí. Rybí salát potom touto zálivkou přelijeme a vše dobře promícháme. Podáváme s pečivem.