Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
3. 06. 2008 Ryby
Příprava receptu Zapečené filé s kysaným zelím: Plátky filé(nejlépe z tresky) podélně nakrájíme. Kosti odstraníme, zakapeme citronem a osolíme. Jemně obalíme v hladké mouce a opečeme na pánvičce. Cibuli nakrájenou na kolečka zpěníme na másle a rozl ... …více»
|
3. 06. 2008 Ryby Žádné hodnocení
Příprava receptu Smažené malé mořské rybky: Rybičky (girice, kanici aj.) zbavíme šupin, vyvrhneme je a odřízneme hlavu, propláchneme a osušíme. Asi 1/2 hodiny před smažením je osolíme, pak přebytečnou sůl otřepeme, ryby lehce obalíme v mouce a ... …více»
|
3. 06. 2008 Ryby
Příprava receptu Závin s rybí náplní: Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme na kostičky nakrájené kapří filé, nastrouhané stroužky česneku, listy špenátu nebo kapusty a lehce osmahneme. Směs necháme lehce vychladnout a pa . ... …více»
|
3. 06. 2008 Ryby
Příprava receptu Ryba v žitě: V mixéru rozmixujeme vejce, olivový olej a bylinky. Mouku smícháme se solí a čerstvě mletým pepřem. Rybí filety máčíme v bylinkové směsi, obalíme v mouce a na oleji ihned smažíme do zlatova. Podáváme ... …více»
|
3. 06. 2008 Těstovinová jídla
Příprava receptu Kaviárové špagety: Uvaříme špagety v osolené vroucí vodě, propláchneme
a necháme odkapat. Scezené špagety promícháme s 1
sáčkem kaviárové pasty a lžičkou červeného kaviáru.
Servírujeme na talíř, kde je nakonec posype ... …více»
|
3. 06. 2008 Ryby
Příprava receptu Makrely po zadarsku: Makrely zbavíme hlav, šupin a vnitřností a rozřízneme je po délce na poloviny. Rozložíme je na talíř.
Z oleje, octa, soli a pepře ušleháme vidličkou nálev, kterým ryby zalijeme a necháme v něm mar ... …více»
|
3. 06. 2008 Ryby
Příprava receptu Ryba v pomerančové marinádě: Rybu opláchneme pod studenou vodou a osušíme ji, kolem páteře uděláme několik příčných zářezů. Pomeranč oloupeme a dílky rozkrájíme na malé kousky. Potom nakrájenou dužinu smícháme s pomerančovou šťáv ... …více»
|
2. 06. 2008 Ryby
Příprava receptu Filé se zeleninou a nivou : Rybí filé i zeleninu necháme částečně rozmrazit. Filé osolíme a okořeníme. Pekáček vymažeme máslem a filé do ní poskládáme. Posypeme jej zeleninou a strouhanou nivou.
Zapékáme na 180 stupňů asi 30 m ... …více»
|
2. 06. 2008 Ryby
Příprava receptu Filé s kapustou a kmínovou omáčkou: Kapustu očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Na másle kapustu osmahneme, osolíme, opepříme, přidáme kmín, zalijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme. Smícháme smetanu se žloutky, ochutíme a smíc . ... …více»
|
2. 06. 2008 Ryby
Příprava receptu Tuňákové steaky : Tuňáka omyjeme a osušíme. Z obou stran potřeme olejem, osolíme a opepříme. Na rozpáleném grilu pečeme po obou stranách asi 5 min.
Smícháme petrželku, citronovou kůru a kapary. Tuňákové steaky upraví ... …více»
|