Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
4. 06. 2008 Ryby
Příprava receptu Treska s česnekem a cibulí: Připravíme si zapékací misku nebo misku na grilování a vytřeme ji olejem. Rybu podle potřeby očistíme, zeleninu oloupeme a petrželovou nať opláchneme.
Olej promícháme s kořením a rybu "marinád ... …více»
|
4. 06. 2008 Ryby Žádné hodnocení
Příprava receptu Platýz na kaparech: Filety z platýze osolíme, opepříme, opečeme na pánvi. Platýze vyjmeme a ve zbylém výpeku orestujeme kapary, které ochutíme trochou šafránu. Přilijeme smetanu a krátce povaříme. Podáváme s opečeným chl ... …více»
|
4. 06. 2008 Ryby
Příprava receptu Estragonový losos s citronem: Citron důkladně omyjeme horkou vodou. Kůru z něj nastrouháme. Pak citron poválíme po stole, přičemž na něj dlaní tlačíme, abychom uvolnili citronová "vlákna". Pak citron nad miskou překroj ... …více»
|
4. 06. 2008 Ryby
Příprava receptu Kapr na pepři: Několik zrnek pepře rozdrtíme, přidáme bobkový list, tymián, 1 stroužek česneku, ocet a 6 dl vody a povaříme půl hodiny. Vývar procedíme, přidáme víno a na kousky nakrájenou zeleninu a cibuli a ch ... ... …více»
|
4. 06. 2008 Ryby
Příprava receptu Pečený rejnok: Maso z rejnoků se často prodává ve větších kusech (od 0,5 -1 kg). Proto rybu po rozmrazení a důkladném omytí rozřežeme na menší, pokud možno stejné díly, o váze asi 200 g. Takto připravené porce rejno ... …více»
|
4. 06. 2008 Ryby
Příprava receptu Provensálská bezvousá treska: Tresku očistíme a omyjeme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka. Citron důkladně vydrhneme kartáčkem a také naplátkujeme.
Troubu předehřejeme na 170°C.
... …více»
|
4. 06. 2008 Ryby
Příprava receptu Rybí filé pečené s anglickou slaninou: Jeden plátek anglické slaniny pokrájíme na hranolky a rozškvaříme v malém pekáčku. Porce rybího filé osolíme, obalíme ve směsi mouky, mleté papriky a chilli koření a naskládáme do pekáčku. Potřeme je ... …více»
|
3. 06. 2008 Ryby
Příprava receptu Rybí kousky s ostrou omáčkou: Omyté a osušené filety nakrájíme na větší kousky. Osolíme je a potřeme zázvorem. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do něj 4 lžíce solamylu. Kousky tresky obalíme v těstíčku a na rozpáleném oleji je ope ... …více»
|
3. 06. 2008 Ryby
Příprava receptu Makrely pečené s pórkem: Očištěné makrely nakrájíme ne větší kousky, osolíme a urovnáme do nákypové formy vyložené pergamenovým papírem. Oloupanou cibuli a pórek nakrájíme na drobné kousky, smícháme, urovnáme na makrely, pokl ... …více»
|
3. 06. 2008 Ryby
Příprava receptu Zapečené rybí filé s celerem: Porce filé osolíme, zakapeme citronovou šťávou a naskládáme do zapékací misky.
Troubu předehřejeme na 200°C.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky ... …více»
|