Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
18. 05. 2008 Ryby
Příprava receptu Petrovy chobotničky : Chobotnice očistíme a rozkrájíme na menší kousky. Mírně zahřejeme olej, přidáme chobotnice a prudko vaříme asi 5 minut. Přidáme víno a zvolna vaříme do zhoustnutí asi hodinu. Přidáme rozmačkaný če ... ... …více»
|
18. 05. 2008 Ryby
Příprava receptu Kapr v pikantní omáčce: Kousky kapra pokapeme citrónovou šťávou, proložíme bobkovými listy, zatížíme a necháme odležet. Na pánvi smícháme olej, vodu a sójovou omáčku a na směsi osmažíme kapra. Maso vyjmeme, omáčku doplníme z ... …více»
|
18. 05. 2008 Ryby
Příprava receptu Úhoř na malvazu: V pivě rozmočte topinku, vyždímejte ji. Vložte do hmoždíře, přidejte rozinky, Tlučenou směs rozvařte v černém pivě a přeceďte. Do tekutiny vložte nasoleného úhoře a uvařte. Omáčku ochuťte cukrem, zázv ... …více»
|
18. 05. 2008 Ryby
Příprava receptu Úhoř s milánskou omáčkou: Staženého úhoře posolíme, nařežeme na řezy a necháme odležet. Pak jej obalíme v mouce a opečeme ve směsi oleje a másla 1:1. Na oleji osmažíme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme protlak, kapary, baz ... …více»
|
17. 05. 2008 Ryby
Příprava receptu Cadgere z anglické kuchyně: Spařenou rýži uvaříme v osolené vodě. V kastrolku rozpustíme máslo a přidáme na malé kousky rozkrájenou rybu. Přidáme sůl a pepř a podusíme, až je ryba měkká. Pak přidáme uvařený usekaný bílek a rýži ... …více»
|
17. 05. 2008 Ryby
Příprava receptu Losos s krevetovou omáčkou : Filety lososa osolíme, okořeníme a necháme asi půl hodiny odpočinout. Vaříme 13 minut v páře nad vývarem s celým pepřem, bobkovým listem, novým kořením a cibulí.
Mezitím si připravíme omáčku.
Vyk ... …více»
|
17. 05. 2008 Ryby
Příprava receptu Rybí sekaná: Rybí maso důkladně vykostíme a umeleme na strojku. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř a mléko. Důkladně promícháme a nakonec vmícháme strouhanku, aby maso drželo pohromadě. Uděláme si 2 šišk ... …více»
|
17. 05. 2008 Ryby Žádné hodnocení
Příprava receptu Treska v těstíčku: Z vejce, mouky a mléka uděláme řidší těstíčko. Filety osolíme a namáčíme v těstíčku. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. /Podle chuti můžeme před obalením filety pokapat citronem./ ... ... …více»
|
17. 05. 2008 Ryby
Příprava receptu Treska na hořčici: Filety osolíme a potřeme hořčicí. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, vložíme filety a rychle po obou stranách opečeme. Podlijeme zeleninovým vývarem, přidáme nové koření a bobkový list. Pod ... …více»
|
17. 05. 2008 Ryby
Příprava receptu Karbanátky z rybích jiker : Odblaněné jikry rozmačkáme vidličkou, přidáme vejce, nadrobno nasekaný česnek, pepř a sůl, a přisypeme tolik strouhanky, aby se z jiker dobře tvarovaly karbanátky. Polévkovou lžící klademe směs přímo ... …více»
|