Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
6. 05. 2008 Ryby
Příprava receptu Pečená pražma s restovanou zeleninou: Umytou pražmu neboli dorádu nařízneme za žábrami, u ocasu a taky podélně na hřbetu. Velice jemně rybku obalíme moukou a mírně ji poplácáme rukou, aby přebytečná mouka odpadla.
Takto připravenou ry ... …více»
|
6. 05. 2008 Ryby Žádné hodnocení
Příprava receptu Filet z tuňáka podáváný s wasabi bramborovou kaší a miso omáčkou: Začneme tím, že si uděláme úplně normální bramborovou kaši. Teď přijdou japonská kouzla:
Na pánvi rozehřejeme máslo, nalijeme smetanu a přidáme wasabi, to je zelený, ostře pálivý japonský křen. Smě ... …více»
|
6. 05. 2008 Ryby
Příprava receptu Palačinka s uzeným lososem a holandskou omáčkou: Připravíme slané těsto a z něj upečeme osm palačinek. Potřeme je sýrem ricotta, obložíme plátky lososa, stočíme a udržujeme v teple. Pak zhotovíme holandskou omáčku. Na vodní lázni šleháme žloutky se ... …více»
|
6. 05. 2008 Ryby
Příprava receptu Lívance s uzeným lososem a s křenem: Pánev rozehřejeme na nejvyšší teplotu. Mezitím v misce smícháme čerstvou smetanu, křenovou pastu, kopr, citronovou šťávu a med, a podle chuti osolíme a opepříme.
Lívance pečeme z obou stran 1 - 2 ... …více»
|
6. 05. 2008 Ryby
Příprava receptu Platýs na másle a slanině: Platýse pokapeme citronem a dáme na chvilku do chladu odležet. Mezitím si nakrájíme na kostičky slaninu a vysmažíme na másle. Slaninu z pánve vybereme. Filety osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Ope ... …více»
|
6. 05. 2008 Ryby
Příprava receptu Candát na bylinkové omáčce: Kořenovou zeleninu pokrájíme na nudličky. Do pekáčku dáme olej, nakrájenou slaninu, nakrájenou zeleninu, okořeněnou a nasolenou rybu. Chvíli necháme rybu péct při 200-250 stupních. Poté zalijeme vínem ... …více»
|
6. 05. 2008 Ryby Žádné hodnocení
Příprava receptu Ryba s kuskusem: Rybí filety pokapejte citronovou šťávou a posypte kořením na rybu. Obalte je lehce moukou a opečte na zahřátém oleji po všech stranách asi 5 minut. Bujon připravíte tak, že do vroucí vody přidáte koře ... …více»
|
6. 05. 2008 Ryby
Příprava receptu Kapr pečený s jablky: Dobře očištěné porce kapra opláchneme, osušíme utěrkou, řádně osolíme a pokapeme čerstvou šťávou z citronu. Jablka a papriky omyjeme, jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na měsíčky, papriky po odstran ... …více»
|
6. 05. 2008 Ryby
Příprava receptu Kapr na zelenině s vínem: Kořenovou zeleninu umyjeme, očistíme a pokrájíme na drobné kostky. V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a restujeme. Pak přidáme všechnu kořenovou zeleninu a krátce podusím ... …více»
|
6. 05. 2008 Ryby
Příprava receptu Losos s česnekem a slaninou : Zapékací mísu vymažeme tukem nebo olejem a potom do ní vedle sebe poukládáme kousky lososa, které mírně osolíme a posypeme kořením na ryby. Potom maso posypeme nakrájeným česnekem, dochutíme vegetou, ... …více»
|