500 g listového těsta
| 50 g rozinek
| 1 lžíce mleté skořice
| 4 lžíce cukru krupice
| 1 vanilkový cukr
| 1 vejce
| med na potření
| mouka na vál
Postup přípravy receptu Rychlé jidáše:
1) Listové těsto dobře rozválíme na pomoučeném válu na plát, který by měl být silný asi 3 mm. Mletou skořici smícháme s krupicovým cukrem, vanilkovým cukrem a rozinkami a celé těsto potom touto směsí co nejrovnoměrněji posypeme.
2) Potom rozválený a posypaný plát těsta pevně svineme do rolády a rozkrájíme na stejně velké řezy. Každý řez by měl být široký asi 3 cm.
3) Poté řezy rozložíme na plech, který můžeme vyložit pečícím papírem, potřeme je rozkvedlaným vajíčkem a v předem předehřáté troubě pečeme na vyšší teplotu asi 20 minut. Po upečení řezy rovnoměrně potřeme rozehřátým tekutým medem.
Fotky receptu Rychlé jidáše:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!