Vložil: | admin |
Porcí: | 3 |
Doba přípravy: | 25 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Rychlé kuře na víně:
3 kuřecí prsíčka
| stroužek česneku
| olej
| bílé víno (doporučuji červený tramín)
| 2 velké plechovky protlaku
| sklenička celých žampionů ve sladkokyselém nálevu
| sůl
| směs koření podle chuti
| toustový chleba
Postup přípravy receptu Rychlé kuře na víně:
Prsíčka nakrájíme na různě velké kousky, osolíme a okořeníme (používám třeba směs na kuře nebo grilovací – co kdo má rád). Na pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm kuře s prolisovaným česnekem, aby chytlo zlatavou barvu. Zatím smícháme cca 150 ml vína s protlakem. Pod zlatavým kuřátkem stáhneme plamen a přídáme směs vína a protlaku a hlavičky žampionů. Necháme probublat a přidáme několik lžic žampionového nálevu a vína (množství určují chuťové buňky). Jako přílohu doporučuji opékané tousty.
Fotky receptu Rychlé kuře na víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!