Postup přípravy receptu Rychlé kuřecí saté:
Maso nakrájíme na větší kostičky, česnek prolisujeme, špízové jehly potřeme olejem.
Do misky dáme olej, sójovou omáčku, česnek a zázvor a dobře promícháme. Do připravené marinády naložíme kuřecí maso a 15 minut marinujeme. Kuře osušíme, napícháme na špízové jehly potřené olejem a pečeme na středně rozehřátém grilu nebo na roštu 15 - 20 minut, až je maso propečené.
Příprava omáčky: Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek a zázvor a za stálého míchání smažíme 2 minuty. Přilijeme vývar, kokosové mléko a sójovou omáčku, přivedeme k mírnému varu a vaříme 5 minut. Přidáme arašídové máslo a zvolna vaříme dalších 5 minut. Těsně před podáváním přimícháme čili omáčku.
Omáčku servírujeme ke kuřecímu masu ve zvláštní misce.