Postup přípravy receptu Rychlý drobenkový ovocný moučník:
Vybrané ovoce nakrájíme na přibližně stejné kousky. Všechny druhy ovoce nasypeme rovnoměrně na dno pekáče Ani není nutné jeho dno vymazávat tukem, protože drobenková směs, kterou do pokryjeme, obsahuje hodně másla a to se dostane pod ovoce a zamezí připečení. Mouku, máslo a cukr dobře zpracujeme rukama nebo lopatkami robota, až vznikne stejnoměrná drobenková hmota. Když máme drobenku hotovou posypeme cukrem ovoce rozložené na dně pekáče. Můžeme použít i méně cukru, pokud například máme příliš sladké domácí zavařeniny a naopak. Drobenku nasypeme na ovoce a pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 200°C asi na dobu 20 minut; občas jen zkontrolujeme.
Když je drobenka upečena a okraje jsou opečené dozlatova, tak moučník báječně vonící šťavnatým ovocem, podáváme.