300 g mraženého hrášku
| 1 cibuli
| 4 lžíce olivového olej
| 250 g dlouhozrnné rýže
| špetka soli, pepře,
| 1 rozkrájenou papriku
| 1 litr vody
| trochu nasekané petrželky
Postup přípravy receptu Rýže a la risi-pisi:
Hrášek vložíme do misky a necháme jej rozmrazit. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Na pánvi rozehřejeme olej (postačí klidně i obyčejný rostlinný) a cibuli na něm necháme pozvolna zesklovatět. Přidáme rýži a osolíme. Přilijeme vodu a vše zamícháme. Vodu s rýží uvedeme do varu a za občasného míchání vše vaříme asi 10-15 minut. Doi rýše vmícháme hrášek, opět uvedeme do varu a na mírném plameni vaříme ještě asi tak 10 minut. Na závěr jídlo opepříme, vmícháme petrželku a ozdobíme krájenou paprikou.
Fotky receptu Rýže a la risi-pisi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!