Postup přípravy receptu Rýže deseti chutí:
Kuřecí prsa, celer a jablko pokrájíme na kostičky, žampióny na plátky. Cibuli nadrobno posekáme, pomeranč oloupeme a rozdělíme na dílky. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a maso na něm opečeme. Stáhneme plamen, přidáme cibuli, žampióny, celer i jablko a vše orestujeme. Pak doplníme rozinky a směs odstavíme. Slepičí vývar osolíme, okořeníme skořicí, hřebíčkem a pepřem. Do zapékací misky nasypeme rýži, navrstvíme na ni směs z pánve a opatrně zalijeme vývarem. Přidáme sekané ořechy a vložíme odkryté na 30 minut do trouby předehřáté na 160 stupňů, dokud rýže nevstřebá vývar. Pak pokrm necháme 5 minut dojít pod pokličkou.