Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Rýže s květákem s vůní Indie:
1,5 hrnečku rýže
| 1 malý květák
| 1 hrst mrkve, hrášku a kukuřice
| 1 lžíce kurkumy
| 1 lžička soli
| 1/2 hrnečku Rama Cremefine na šlehání
| 120 g tvrdého sýra (eidam)
| 4 ks hřebíčku
| 3 lístky bobkového listu
| 2 cibule
| 4 lžíce oleje
| 1 hrst kudrnaté petrželky nebo pažitky
Postup přípravy receptu Rýže s květákem s vůní Indie:
Květák rozebereme na malé růžičky, zeleninu pokrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Najemno pokrájenou cibuli osmažíme na oleji na velké pánvi, přidáme rýži, kurkumu, hřebíček, bobkový list, sůl, zalejeme teplou vodou (můžeme použít vodu z vařené zeleniny) a za občasného míchání necháme vařit doměkka. Přidáme zeleninu, Ramu Cremefine na šlehání, nakrájenou kudrnatou petrželku a pažitku a polovinu nastrouhaného tvrdého sýra. Ihned podáváme. Kopečky pokrmu ještě posypeme na talíři sýrem (můžeme přelít i trochou smetany).
Fotky receptu Rýže s květákem s vůní Indie:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!