Použité suroviny receptu Rýže se žampióny a kapustou:
200 g růžičkové kapusty
| 250 g rýže
| 100 g žampionů
| 0,5 l vody
| 1 ks menší cibule
| 2 lžíce oleje
| dle chuti: mletý černý pepř
| dle chuti: masový vývar
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Rýže se žampióny a kapustou:
Rýži před vařením dobře v horké vodě propláchneme (zbavíme ji tak nečistot, škrobu a proto nebude po uvaření lepkavá). Růžičkovou kapustu uvaříme v masovém vývaru doměkka. Na rozehřátém oleji orestujeme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na tenké plátky žampiony a osmahneme. Vsypeme připravenou rýži, krátce osmahneme, zalijeme horkou vodou, osolíme, promícháme a pod pokličkou dusíme na mírném plameni doměkka. Do hotové rýže vmícháme uvařenou růžičkovou kapustu, opepříme a podle potřeby osolíme.
Fotky receptu Rýže se žampióny a kapustou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!