Použité suroviny receptu Rýžová pánev s krůtím masem:
250 g rýže
| 1 ks červená paprika
| 2 ks pórky
| 1 ks sterilované kukuřičce
| 400 g krůtích prsíček
| 1 stroužek česneku
| 50 g slunečnicových semínek
| 6 lžic oleje
| 150 g mraženého hrášku
| 50 ml zeleninového vývaru z kostky
| 2 lžíce sojové omáčky
| sůl
| 2 cm kořene zázvoru
| 1/2 lžičky sambal oelek
Postup přípravy receptu Rýžová pánev s krůtím masem:
Rýži uvaříme ve slané vodě, slijeme a necháme vychladnout. Papriku a pórek očistíme. Papriku nakrájíme na nudličky, pórek na kolečka. Kukuřici necháme okapat. Krůtí prsíčka nakrájíme na tenké nudličky. Zázvor a česnek oloupeme a najemno nasekáme. Slunečnicová semínka opražíme na 2 lžících oleje, osolíme.
Maso s česnekem a zázvorem prudce opečeme na 1 lžíci oleje, poté vyjmeme a uchováme horké.
Na 3 lžících oleje opečeme ještě asi 15 minut rýži. Krátce podusíme s rýží papriku, pórek a hrášek. Přimícháme vývar, sójovou omáčku a sambal oelek. Přidáme kukuřici, maso a slunečnicová semínka. Vše podusíme na mírném ohni.
Fotky receptu Rýžová pánev s krůtím masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!