Použité suroviny receptu Rýžový dezert s karamelem:
100 g kandovaného ovoce
| 1 sklenka rumu
| 150 g rýže
| 3/4 litru mléka
| vanilkový cukr
| 180 g cukru moučky
| 4 vejce
| Karamel:
| 125 g kostkového cukru
| 3 lžíce vody
Postup přípravy receptu Rýžový dezert s karamelem:
Kandované ovoce namočíme přes noc do rumu. Rýži povaříme 2 minuty ve vroucí mírně osolené vodě a scedíme. Mléko uvedeme do varu, přidáme k němu rýži a přikryté poklicí vaříme, až rýže vstřebá veškeré mléko. Pak přidáme cukr a promícháme. Necháme trochu prochladnout a vmícháme žloutky, kandované ovoce a ušlehaný sníh z bílků. Připravíme karamel, pokryjeme jím stěny i dno formy, do které pak dáme připravenou směs. Pečeme ve středně teplé troubě ve vodní lázni 40 minut. Vyklopíme a podáváme vlažné.
Fotky receptu Rýžový dezert s karamelem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!