Použité suroviny receptu Rýžový nákyp s masem a rajčaty:
700 g vepřové plece
| 3 cibule
| 4 rajčata
| 4 stroužky česneku
| 250 g rýže
| 3 žloutky
| 100 ml smetany ke šlehání
| 200 g tvrdého sýra
| 500 ml hovězího vývaru
| dle chuti: petrželovou nať
| dle potřeby: olej
| dle potřeby: strouhanku na vysypání formy
| dle chuti: sůl a pepř
Postup přípravy receptu Rýžový nákyp s masem a rajčaty:
Oloupanou a nasekanou cibuli zpěňte na oleji, vložte maso nakrájené na kostičky, ochuťte solí, česnekem a pepřem. Podlijte vývarem a přidejte rajčata nakrájená na kousky. Po 40 minutách přisypte rýži a duste dalších 25 minut. Žloutky rozkvedlejte ve smetaně, přilijte k masu a dobře promíchejte. Zapékací mísu vymažte tukem, vysypte strouhankou a naplňte rizotem. Zapékejte ve vyhřáté troubě. Hotové doplňte petrželovou natí.
Fotky receptu Rýžový nákyp s masem a rajčaty:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!