Použité suroviny receptu Rýžový nákyp s tvarohem a meruňkami:
150 g rýže
| 750 ml mléka
| 1 citron
| špetka soli
| 3 vejce
| 60 g moučkového cukru
| 50 g másla
| 200-250 g meruněk
| na vymazání tuk
| 2 lžíce džemu
| Tvarohová náplň:
| 1-2 lžíce moučkového cukru
| 3 žloutky
| 1 vanilkový cukr
| 250 g měkkého tvarohu
| 50 g rozinek
Postup přípravy receptu Rýžový nákyp s tvarohem a meruňkami:
Z propláchnuté rýže, mléka, nastrouhané kůry z dobře omytého citronu a špetky soli uvaříme kaši. Do téměř vychladlé kaše vmícháme žloutky utřené s větší části cukru a másla a tuhý sníh z bílků, do kterého jsme zašlehali zbylý cukr. Do máslem vymazané formy rozložíme polovinu hmoty, potřeme ji džemem, obložíme vrstvou nakrájených meruněk a zakryjeme tvarohovou náplní, kterou připravíme smícháním všech surovin. Překryjeme druhou polovinou rýžové hmoty a pokapeme zbylým máslem. Nákyp vložíme do přehřáté trouby a zvolna zapékáme asi 45 minut, až povrh zezlátne.
Fotky receptu Rýžový nákyp s tvarohem a meruňkami: