Postup přípravy receptu Rýžový salát s krůtím masem:
1. Z kuřecího vývaru odebereme a odložíme 3 lžíce, zbývající vývar přivedeme k varu. Přidáme rýži a vaříme ji 30 min. doměkka. Zbývající tekutinu slijeme, rýži necháme mírně vychladnout.
2. Zatím rozehřejeme ve woku nebo na pánvi 1 lžíci oleje a opékáme maso na středně silném ohni za stálého obracení 3-4 min.. Maso odložíme a na pánvi krátce (zhruba minutu) opečeme lusky cukrového hrášku a hlívu ústřičnou. Přilijeme odložený vývar, přivedeme k varu, zmírníme oheň, pánev přikryjeme pokličkou a hrášek s houbami 3-4 min. dusíme. Směs dáme na mísu a necháme mírně vychladnout.
3. Rýži, maso, hrášek, hlívu ústřičnou, pistácie, koriandr a česnekovou pažitku důkladně promícháme, osolíme a opepříme, pokapeme zbývajícím kukuřičným olejem a octem a ozdobíme pažitkou. Rýžový salát s krůtím masem podáváme teplý.