Použité suroviny receptu Rýžový salát s kuřecími kousky:
1 konzerva sterilovaná kukuřice
| 200 - 300 g kuřecí prsa
| 200 g jasmínová rýže
| marináda:
| 1 lžíce sójová omáčka
| 2 stroužky česnek
| 1 lžička horká voda
| dle chuti: sůl
| 1 lžička med
| podle chuti: tatarská omáčka
| 1 bílý jogurt nebo zakysaná smetana
| 1 pórek
| dle chuti: petrželová nať
| dle potřeby: olivový olej na smažení
Postup přípravy receptu Rýžový salát s kuřecími kousky:
Na přípravu použijeme kuřecí kousky naložené v marinádě z medu, sójové omáčky a horké vody, trochu osolíme a přidáme oloupaný a prolisovaný česnek. Kuřecí necháme marinovat nejlépe přes noc, ale stačí i 1 - 2 hodiny.
Jasmínovou rýži uvaříme doměkka podle návodu na obalu.
Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Sterilovanou kukuřici slijeme.
Kuřecí kousky zprudka osmahneme na rozpálené pánvi s troškou olivového oleje.
Připravíme se velkou mísu, kde smícháme rýži, maso a zeleninu. Přidáme jogurt a tatarskou omáčku, všeho podle chuti. Nakonec zasypeme čerstvou petrželovou natí.
Rýžový salát s kuřecími kousky podáváme bez další přílohy.
Fotky receptu Rýžový salát s kuřecími kousky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!