Postup přípravy receptu Šafránová rýže s kuřetem a paprikami :
Šafrán zalijte v misce 6 lžícemi teplé vody a nitky pomocí lžičky pomačkejte. Cibuli nakrájejte na plátky, česnek na jemno, papriku očistěte a nakrájejte na tenké proužky. V silnostěnném kastrolu rozehřejte olej, vsypte na kostky nakrájené kuřecí maso a osmahněte. Vyjměte a uchovejte v teple.
V tomtéž kastrolu teď osmahněte cibuli a česnek, posypané tymiánem. Jakmile zezlátnou, přilijte citronovou šťávu. Snižte teplotu a vsypte papriku. Smažte 5 min, pak zalijte vínem a vývarem, osolte, opepřete a vraťte do kastrolu maso. Vařte 6 min.
Mezitím uvařet rýži a sceďte. Přisypte ji do kastrolu, zakapejte šafránovým výluhem a posypte hráškem. Nemíchejte, přikryjte a 3 min vařte. Pak teprve promíchejte a podávejte.
U tohoto receptu je důležité přesně dodržovat časy v postupu přípravy. Kuřecí maso můžete nahradit i anglickou slaninou, šunkou nebo můžete maso úplně vynechat.