1 celer, hlávkový salát a jablko
| 100 g ananasu (čerstvého nebo kompotovaného)
| 1 malá červená kapie
| 2 lžíce bílého jogurtu
| 1 lžíce hořčice
| špetka soli
Postup přípravy receptu Salát Diplomat:
Očištěný celer dáme vařit do osolené vody. Hlávkový salát rozebereme na listy a natrháme na menší kousky. Kapii nakrájíme na nudličky, jablka a ananas oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Vařený, vychladlý celer rovněž nakrájíme na drobné kostičky. Z plnotučné hořčice a jogurtu připravíme omáčku, kterou dochutíme solí. Všechnu zeleninu i ovoce smícháme, spojíme hořčicovou omáčkou a dáme vychladit. Vychlazený salát ihned podáváme.
Fotky receptu Salát Diplomat:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!