dle chuti: mletý černý pepř
| 8 ks vejce
| 5 ks kyselá okurka (větší)
| 200 ml majonéza
| 300 g šunkový salám
| dle chuti: sůl
| 330 g sterilovaná zelenina do bramborového salátu
| 1,5 kg brambory
| 2 lžíce hořčice plnotučná
Postup přípravy receptu Salát k řízkům:
Brambory pořádně omyjeme a uvaříme je ve slupce. Vejce uvaříme natvrdo.
Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Stejně postupujeme u vajec a salámu. Zeleninu, včetně nálevu dáme do mixéru a nadrobno rozmixujeme. Zeleninovou kaši vlijeme do mísy s brambory, vejci a salámem.
Kyselé okurky nakrájíme na kostičky a přidáme do salátu, spolu s hořčicí. Osolíme, opepříme a nakonec vše spojíme majonézou.