2 vejce
| 400 g brambor vařených ve slupce
| 400 g vařených fazolových lusků
| 120 g černých oliv
| 120 g konzervovaného tuňáka v olivovém oleji
| dle potřeby citronová štáva
| dle chuti sůl
| dle chuti pepř
Postup přípravy receptu Salát nicoise:
Vejce uvařte natvrdo,zchlaďte je ve studené vodě a oloupejte.Vařené brambory po vychladnutí oloupejte a nakrájejte na kostičky.Dejte je do mísy,přidejte na menší kousky překrájené zelené fazolky,olivy a olej z tunákové konzervy.Dochuťte citr.štávou a solí.Opatrně promíchejte.Základ bramborového salátu rozdělte na menší talíře.Doplňte kousky tuňáka a na vršek salátu přidejte na čtvrtky nakrájená vejce.Nakonec každou porci posypte pepřem.
Fotky receptu Salát nicoise:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!