Postup přípravy receptu Salát s čekankou:
Omyjte a osušte čekankové puky, listy červené čekanky, listový salát a rajčata. Očištěte žampiony a cibulku s natí. Žampiony nakrájejte na plátky a v teflonové pánvi je opečte na 2 lžičkách oleje. Plátky toastového chleba rozkrájejte bez kůrky na kostičky a opečte je na lžíci oleje dozlatova. Rajčata rozkrájejte na kolečka, čekankové puky rozeberte na listy. Do mísy nebo rovnou na talířky urovnejte oba druhy čekanek, hlávkový salát, plátky rajčat a žampiónů a posypte na kolečka nakrájenou cibulí a krutony. Salát přelijte zálivkou z oleje, vinného octa, vody, stroužku česneku utřeného se solí a mletým bílým pepřem. Po přelití zálivkou salát ihned podávejte.