Použité suroviny receptu Salát s garnáty, špenátem a avokádem:
1 čerstvou chilli papričku
| 1 stroužek česneku
| 200 g velkých vařených garnátů
| 150 g čerstvého špenátu
| 1 lžíci sezamového oleje
| 1 lžíci sójové omáčky
| šťávu z 1 limetky
| 2 avokáda
| sůl
Postup přípravy receptu Salát s garnáty, špenátem a avokádem:
Jemně nasekejte chilli papričku, a pokud nemáte rádi příliš pálivá jídla, odstraňte semínka. Ve velké míse smíchejte papričku s česnekem, limetkovou šťávou i kůrou, sójovou omáčkou a sezamovým olejem.
Přidejte garnáty a důkladně je v marinádě obalte (pokud máte čas, nechte je zhruba hodinu marinovat v lednici).
Garnáty vyjměte a do marinády místo nich vložte lístky špenátu. Obalte je v marinádě a poté přesuňte do servírovací mísy. Pokrájejte avokáda na kousky a spolu s garnáty je rozložte na zelené lístky. Ochutnejte a případně dosolte.
Fotky receptu Salát s garnáty, špenátem a avokádem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!