Postup přípravy receptu Salát s kachnou, rukolou a hořčičnou omáčkou:
Kachní prsa omyjeme ve studené vodě a osušíme. Česnek oloupeme a utřeme. V hmoždíři nebo paličkou v papírové utěrce rozmělníme papričku (případně pepř). Omytou petrželku jemně nakrájíme, smícháme s česnekem, papričkou (pepřem) a 1 lžící oleje a touto směsí maso potřeme. Necháme několik hodin marinovat. Potom prsa otřeme a osušíme, na pánvi rozpustíme v olivovém oleji máslo a na mírném ohni opékáme asi 8 minut po obou stranách. Osolíme, zabalíme do alobalu a dáme pomalu vychladnout. Je to důležité, protože maso v alobalu dojde. Zelené cibulky najemno nakrájíme, smícháme s trochou hořčice, octem, olivovým olejem, solí a pepřem a vidličkou ušleháme. Lístky rukoly rozložíme na talíř, poklademe natenko nakrájeným masem zbaveným prsní chrupavky a pokapeme našlehanou omáčkou. Nemáme-li rukolu, použijeme natrhaný ledový, římský nebo hlávkový salát. Výraznou chuť rukoly můžeme nahradit také natenko nakrájenými plátky ředkviček.