600 g brambor
| zbytek upečené krůty nakrájené na plátky
| 250 g hroznového vína
| 3 řapíky celeru
| 2 česnekové puky nebo jedna malá čekanka
| zálivka:
| 4 lžice oleje
| 3-4 lžíce bíleho vinného octa
| 3 lžice zeleninového vývaru
| 2 lžice pikantní hořčice
| cukr
| mletý pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Salát s pečenou krůtou :
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, po vychladnutí jí nakrájíme na plátky, přelijeme zálivkou ušlehanou ze všech uvedených přísad a necháme marinovat v chladu. Kuličky vína rozpůlíme a zbavíme jadérek,řapíky celeru nakrájíme na kolečka, čekanku nakrájíme na proužky nebo natrháme na malé kousky. Marinované brambory upravíme na velkou mísu nebo na talíř, ozdobíme je hroznovým vínem, celerem a čekankou a pokládáme plátky pečeného krůtího masa.
Fotky receptu Salát s pečenou krůtou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!