Použité suroviny receptu Salát s vařenou makrelou:
130 g nových brambor oloupaných a nakrájených na kostky
| 230 g filetů z makrely (možné použít i lososa)
| 5 hrnků vody
| 1 ks bobkový list
| 1 plátek citronu
| 1 ks jablko zbavené jádřince a nakrájené na kostky
| 1 ks šalotka nakrájená na kolečka
| 3 lžíce bílého vinného octa
| 1 lžička kukuřičného oleje
| 1 ½ lžičky cukru moučka
| ¼ lžičky dijonské hořčice
| sůl a pepř
| 2 lžíce nízkotučného bílého jogurtu
| ¼ ks okurky, nakrájené na tenká kolečka
| 1 lžíce nakrájené pažitky
Postup přípravy receptu Salát s vařenou makrelou:
1. Brambory vaříme 10 min. v páře doměkka. Zatím stáhneme z makrely kůži a maso nakrájíme na kousky. V rendlíku přivedeme k varu vodu a rybí maso v ní zvolna vaříme s bobkovým listem a citronem 3 min.. Maso přeneseme naběračkou s otvory na mísu.
2. Brambory necháme dobře okapat a dáme do velké misky. Promícháme s jablkem a šalotkou a směs pak upravíme na maso z makrely.
3. V odměrce nebo v hrnku smícháme ocet, olej, cukr a hořčici, podle chuti osolíme a opepříme a důkladně rozšleháme vidličkou. Zálivkou přelijeme směs s bramborami. Salát přikryjeme potravinářskou folií a uložíme do chladničky. Ideální doba chlazení je 6 hod.
4. Před podáváním naneseme na salát s vařenou makrelou jogurt a navrch upravíme kolečka okurky. Posypeme pažitkou a podáváme.
Na ozdobu:
2 lžíce nízkotučného bílého jogurtu
¼ okurky, nakrájené na tenká kolečka
1 lžíce nakrájené pažitky
Fotky receptu Salát s vařenou makrelou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!