Vložil: | Aknels |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Salát se zeleným chřestem, jahodami a parmazánovými chipsy:
1 římský salát
| 1 svazek zeleného chřestu
| 250 g jahod
| 100 g parmazánu na strouhání
| Zálivka:
| 4 lžíce olivového oleje
| 2 lžíce dijonské hořčice
| 2 lžíce balsamica
| sůl
| cukr
Postup přípravy receptu Salát se zeleným chřestem, jahodami a parmazánovými chipsy:
Římský salát omyjeme, zbavíme poškozených listů, rozčtvrtíme nebo natrháme rukou na větší kousky. Chřest oloupeme (odspoda k "hlavě"), dáme do vroucí osolené vody a krátce povaříme. Pak ihned ochladíme ve studené vodě a nakrájíme na menší kousky. Omyté a okapané jahody nakrájíme na čtvrtky. Vše dáme do mísy, zlehka promícháme a dáme do chladničky. Parmazán nastrouháme najemno. Na pánvi s nepřilnavým povrchem vytvoříme ze strouhaného parmazánu malé hromádky tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Pánev zahříváme, dokud se sýr nerozpustí a placičky nezískají zlatožlutou barvu. Hotové chipsy opatrně vyndáme z pánve a necháme zchladnout. Olej prošleháme s hořčicí a balsamicem a dochutíme solí a cukrem. Připravený salát rozdělíme do misek, pokapeme zálivkou a ozdobíme sýrovými chipsy.
Fotky receptu Salát se zeleným chřestem, jahodami a parmazánovými chipsy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!