Postup přípravy receptu Salát tabbouleh s bulgurem a sýrem feta:
Důležitou složkou tohoto salátu je bulgur, nazývaný také bulgurová pšenice nebo pšeničné kroupy. Dělá se ze sušených a rozdrcených pšeničných zrn a běžně se prodává už i u nás. Bulgur povaříme v osolené vodě přibližně 15 minut, aby byl měkký. Scedíme ho a necháme vychladnout.
Dressing vyrobíme tak, že šťávu ze dvou citronů v misce smícháme s olivovým olejem, solí a pepřem.
Salát – cherry rajčátka pokrájíme na půlky, červenou a jarní cibulku najemno nasekáme a přimícháme čerstvé bylinky – pažitku, petrželku a bazalku. Do velké mísy dáme očištěný římský salát (větší listy potrháme, menší ponecháme celé). Přidáme půlky rajčátek, nasekanou cibulku, bylinky a povařený vychladlý bulgur. Všechno zamícháme a ochutíme dressingem. Na závěr na salát naklademe vypeckované řecké olivy (nejlepší jsou z oblasti Kalamita) a taky sýr feta pokrájený na kostky.