Použité suroviny receptu Salát z čerstvého špenátu, hub a slaniny:
600 g čerstvých špenátových lístků
| 250 g čerstvých žampiónů, nakrájených na plátky
| 200 g slaniny
| 2-3 lžíce octa
| 1 lžíce krupicového cukru
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Salát z čerstvého špenátu, hub a slaniny:
Špenátové lístky důkladně propláchněte, větší natrhejte. Vložte je do cedníku spolu s plátky hub a přelijte vroucí vodou. Přesuňte do mísy. Slaninu nakrájejte na drobné kostičky a na pánvi je na středním plameni pomalu vyškvařte. Cukr rozpusťte v octu a směs přidejte do pánve. Ihned přelijte přes salát a okamžitě podávejte, než začne slanina tuhnout. Podle chuti osolte a opepřete.
Fotky receptu Salát z čerstvého špenátu, hub a slaniny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!