Použité suroviny receptu Salát z červené čočky se slaninovými chipsy :
150 g červené čočky
| 1 mladá cibulka
| 1 stroužek česneku
| 1 balíček francouzského dresinku Knorr
| lžíce olivového oleje
| 4 plátky anglické slaniny
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Salát z červené čočky se slaninovými chipsy :
Na troše olivového oleje zpěňte nakrájenou cibulku a česnek. Smažte asi tři minuty, pak přisypte čočku a zalijte větším šálkem vody. Přikryjte pokličkou a vařte asi 12 minut. Občas zamíchejte. Pokud se voda vyvaří, ještě čočku trochu podlijte. Sundejte z ohně a nechejte vystydnout. Mezitím si připravte slaninové chipsy. Rozpalte troubu na 200 °C. Do pekáčku vložte pečicí papír a na něj položte plátky slaniny. Dejte do horké trouby asi na 15 až 20 minut. Měly by být krásně zlatavé. Vypečený tuk odsajte kuchyňskou utěrkou. Zchladlou čočku promíchejte s připravenou zálivkou Knorr (přidá se jen voda a olej). Salát případně dosolte a můžete přidat ještě trochu čerstvé cibulky. Poklaďte chipsy a podávejte.
Tipy pro vás:
Místo slaniny můžete použít uzenou krkovici. Plátky můžete nakrájet nadrobno, vypadá to efektně.
Červenou čočku není třeba namáčet a je oproti své hnědé kolegyni také velmi rychle hotová. Kontrolujte proto konzistenci, aby se vám napoprvé nepovedla místo salátu kaše.
Salát můžete ozdobit i natvrdo uvařenými křepelčími vejci, to je verze light.
Zkuste suché bílé víno z oblasti Loiry nebo Macon.
Fotky receptu Salát z červené čočky se slaninovými chipsy :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!