Použité suroviny receptu Salát z čočky a velkých fazolí:
250g propláchnuté čočky
| kostku zelenin. bujonu
| 175g velkých fazolí z konzervy
| dresing:
| několik větviček estragonu
| lžíci dijonské hořčice
| lžíci vinného octa
| stroužek nasekaného česneku
| 120ml oliv. oleje
| dle chuti pepř a sůl
| trochu oleje
Postup přípravy receptu Salát z čočky a velkých fazolí:
1. V hrnci nechte alespoň půl hodiny máčet čočku. Poté k ní nalámejte bujonovou kostku, přikryjte a uveďte do varu. Snižte plamen a duste doměkka, asi půl hodiny; po 25 minutách raději ochutnejte. Přebytečný vývar sceďte. Čočku dejte do velké mísy.
2. V misce smíchejte hořčici, vinný ocet a česnek a za stálého míchání přilévejte olej, dokud nevznikne hustá emulze. Osolte, opepřete, vmíchejte nasekaný estragon nebo petrželku a nalijte na čočku. Dobře promíchejte.
3. Fazole sceďte a propláchněte pod tekoucí vodou. Přidejte k čočce a promíchejte. Než čočka vychladne, občas salát protřepejte. Poté mísu překryjte fólií a dejte do chladničky. Před podáváním zakapejte olejem.
Fotky receptu Salát z čočky a velkých fazolí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!