Použité suroviny receptu Salát z drůbežího masa po čínsku:
400 g drůbežího masa
| 2 lžíce bílého vína
| 2 lžíce solamylu
| 1 ks bílku
| 1/2 šálku burských nebo sójových oříšků
| 2 ks pórku
| 6 lžic oleje
| 4 lžíce sójové omáčky
| 1 lžíce cukru
| sůl a pepř podle chuti
Postup přípravy receptu Salát z drůbežího masa po čínsku:
Drůbeží maso nakrájíme na kousky. V misce vidličkou ušleháme bílek, zašleháme víno a solamyl a promícháme s drůbežím masem. Necháme v chladničce odležet nejméně hodinu. Omyté a očištěné pórky nakrájíme na kolečka a vsypeme na pánev s rozehřátým olejem. Za občasného promíchání dusíme asi 10 minut a sundáme z ohně. V šálku rozmícháme sójovou omáčku, cukr, černý mletý pepř a přelijeme pórek. Maso opečeme dozlatova, přisypeme k pórku, podle chutí ještě zakápneme sójovou omáčkou nebo přisolíme, rozdělíme na porce a posypeme oříšky. Salát z drůbečího masa po čínsku podáváme teplý i vychladlý.
Fotky receptu Salát z drůbežího masa po čínsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!